Parayleisurheilu

 

Espoon Tapiot on Suomen menestynein ja edelleen kasvava seura myös parayleisurheilun saralla. Tervetulleita mukaan ovat kaikki parayleisurheilijat pääkaupunkiseudun ulkopuoleltakin. Seura tarjoaa kasvualustan aloittelevasta harrastajasta aina huipulle asti.

Tapiot tekee tiivistä yhteistyötä Suomen Urheiluliiton parayleisurheilun lajiryhmän ja Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n kanssa, ja ajaa parayleisurheilijoiden asioita.

Parayleisurheilun tavoitteena on olla olennainen osa Espoon Tapioiden yleisurheilutoimintaa ja pyrkiä luomaan seuramme parhaille paraurheilijoille hyvät puitteet tavoitella menestystä lajin tulevissa arvokisoissa. Edustusurheilijoiden toimintaa tukee myös oma valmennustukijärjestelmä.

Parayleisurheilussa liikunta-, näkö- ja kehitysvammaiset kilpailevat sekä kenttä- että ratalajeissa. Lajit mukailevat suurelta osin vammattomien yleisurheilulajeja. Yleisurheilu on avoin kaikille vammaryhmille. Kenttälajeina ovat kuula, kiekko, keihäs, pituushyppy, kolmiloikka ja korkeushyppy. Ratalajeissa mukana ovat kaikki olympiamatkat aita- ja estejuoksua lukuun ottamatta. Pyörätuoliurheilijoilla on juoksua vastaavat kelausmatkat. 5-ottelussa laji ja ottelu vaihtelevat urheilijan toimintakyvyn mukaan.